Upcycling av taggtråd - bloggen Re-creating.se

Upcycling: Taggtråd

Taggtråd var förr det enda sättet att hålla boskap instängda. Nu för tiden är vi ju civiliserade nog att fatta att taggtråd och djur är en dålig kombo. Många som bor på landet har därför ett antal meter taggtråd i ladan eller – i värsta fall – uppsatt runt gamla hagar (tänk på att ta bort det så inte vilt fastnar och skadar sig). Med det sagt tycker jag ändå att gammal, rostig taggtråd är ett väldigt uttrycksfullt och snyggt material att jobba med.

Upcycling: ljuskrona av taggtråd. Bloggen re-creating.se

Den här ljuskronan är gjord av taggtråd. Jag har spårat ursprunget tillbaka till den här sajten, men hittar tyvärr ingen beskrivning. Däremot går det hyfsat bra att utläsa av bilden hur den har gjorts.

Upcycling: dörrkrans av taggtråd. Bloggen Re-creating.se

Rost och grönt är en klockren kombination. Det vet alla florister och trädgårdsarkitekter. Den här dörrkransen av taggtråd och mossa är hämtad från bloggen Lottens gröna och vita.

Upcycling: spaljé av taggtråd. Bloggen Re-creating.se

Den här spaljén, som kan beställas på Etsy.com kan förstås varieras i all oändlighet. Jag har bland annat sett gamla fönster utan glas som har använts som stomme med taggtråd i mönster inuti. Skitsnyggt!

Upcycling: väggdekoration av taggtråd. Bloggen Re-creating.se

Vilka håller på med boskap? Cowboys. Slutsats: MYCKET taggtråd över. Lösning: göra väggkonst av det, som det här tjurhuvudet. På Etsy.com – kanske världens största e-handels-community för hantverkare och gör-det-självare, kan du köpa den här och andra väggdekorationer av taggtråd från tillverkaren Barbed wire art. Allt från riktigt snygga till galet “tacky”. Men varför göra det när du kan hämta inspiration och göra det själv?

Ljuslykta - the Caroline cabin store

The Carolina cabin store säljer de här ljuslyktorna dekorerade med taggtråd. Jag skulle istället göra dem 100% upcyclade genom att använda syltburkar med sand i botten (jag tar alltid med en PET-flaska med sand från alla stränder jag besöker i världen som ett reseminne) och taggtråden som dekoration runt.

/Ulrika Eriksson

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>