Upcycling: Lampa av äggkartonger. Bloggen re-creating.se

Dagispyssel 2.0 – upcycling

Äggkartonger och toarullar – välkända råvaror för dagispyssel sedan ett halvt sekel tillbaka. Du tror du har sett allt som kan göras med det. Men jag lovar att du inte har sett allt än. Här kommer några nya idéer.

Min favorit är den här hyacintformade lampan, gjord av äggkartonger och ljusslinga från bloggen Addicted 2 decorating. Notera att den är gjord med kartongens originalfärg, men det går såklart att måla om en. Varma färger – varmt sken, kalla färger – vitt eller kallt sken. Det beror naturligtvis på ljusslingan också. Men jag skulle verkligen rekommendera en LED-slinga som inte blir varm för att minimera brandrisken.

På samma tema är den här ljusslingan av äggkartonger från en av bloggarna på sajten Norskeinteriorblogger.no

Upcyling: ljusslinga av äggkartonger. Bloggen Re-creating.se

Den här spegelramen är oxå gjord av äggkartonger och det hade iaf inte jag gissat. Från magasinet Better homes and gardens 

Upcycling: Spegelram av äggkartonger. Bloggen re-creating.se

Toarullar då? Om man är trött på toatomtar kan man alltid göra väggdekorationer av dem, en slags falsk quilling. Ruggigt lätt med en limpistol. Vill kidsen vara med – skippa limpistolen och kör med vanligt hobbylim istället. Den här kommer från bloggen Designsbytiffany:

Upcycling: väggdekoration av toarullar. Bloggen Re-creating.se

Och den här kransen kommer från en bulgarisk blogg Ivaalex , men bilderna är självförklarande. Annars finns ju alltid Google Translate ;)

Upcycling: krans av toarullar. Bloggen Re-creating.se

Och så Master Class: Franske papperskonstnären Junior Fritz Jaquet, som gör sjukt coola ansikten av toarullar. Den här artikeln av Richard Darell på Bitrebels är en bra introduktion för dig som kan lika mycket franska som jag (Je m’appelle que? Garderobe)

Upcycling: Ansikten av toarullar från franske konstnären Junior Fritz Jaquet. Bloggen re-creating.se

Coolt, lr hur?

/Ulrika Eriksson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>